Sve što trebate znati o montaži klima uređaja

Montiranje klime je vrlo bitan proces koji se treba uraditi kako treba kako bi klima radila pravilno. Postoje pravila koja se moraju ispoštovati kako bi montaža klime bila uspešna.

Šta spada u montiranje klime?

Montiranje klime je vrlo bitan proces koji se treba uraditi kako treba kako bi klima radila pravilno. Postoje pravila koja se moraju ispoštovati kako bi montaža klime bila uspešna. Klima uređaj pri montiranju mora biti u „libeli“ ili u horinzotalnoj ravni kako ne bi curela sa strane. To se odnosii na unutrašnju i na spoljašnju jedinicu klime. Varenje cevi je takođe važan deo montiranja klime. Spojeve treba lepo zavariti kako ne bi došlo do curenja gasa, samim tim posle kratkog vremena i klima bi prestala da hladi. Bitna stavka je i način na koji se spoljna jedinica spaja sa unutrašnjom i kako se provlače cevi, jer se može desiti da prilikom nestručnog provlačenja cevi, iskrive ili puknu i onda klima neće raditi kako treba. Takođe, kondenzaciono crevo je veoma bitno provući na pravilan način i VEOMA JE BITNO da ima konstantan pad u odnosu na unutrašnju jedinicu klima uređaja jer se u suprotnom može desiti da se voda iz unutrašnje jedinice vraća nazad i onda je klima cureti.
  Montaza klima uredjaja Šta uraditi ako klima prestane da radi? Prva stvar je da pozovete ovlašćeni servis, kako bi utvrdili koji je razlog kvara na klima uređaju. Naš tim iskusnih majstora će izaći na teren u što kraćem roku utvrditi kvar i u dogovoru sa Vama videti koji su sledeći koraci. Nekada su razlozi kvara klima uređaja bezazleni i lako mogu da se otklone, ali postoje i oni kvarovi koji su skuplji i za koje treba obaviti razgovor i videti da li vredi popravljati klimu.   POZOVITE NAS i prepustite popravku, montažu ili servis našem timu profesionalaca!

Još postova

Kako odabrati klima uređaj: Saveti za pravilan izbor

Klima uređaji su postali neizostavan deo naših domova, pružajući nam prijatan boravak tokom vrućih letnjih dana. Međutim, sa različitim modelima i karakteristikama na tržištu, izbor odgovarajućeg klima uređaja može biti izazovan. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da donesete pravu odluku.

Kako rade klima uređaji?

Osnovna funkcija klima uređaja je da izvlači toplotu iz unutrašnjosti prostora i izbacuje je napolje, stvarajući hladniji ambijent.

Pošaljite nam poruku