Koliko klima može da bude štetna?

Odgovor je jednostavan – Servis klime mora se raditi redovno (jednom u 6 meseci) ako se ne servisira redovno, klima može biti veoma štetna po vaše zdravlje.

Prljava klima je rasadnik bakterija!

Klima uređaj radi na principu da vazduh koji je već u prostoriji, vrti kroz sistem i vraća u prostoriju hladan vazduh. Glavna zabluda svih je KLIMA UREĐAJ NE UBACUJE SPOLJNI VAZDUH u prostoriju!

Sada kada znate kako klima hladi, pogledajte sliku u prilogu i zamislite da ta klima ovako zaprljana vrti vazduh i da preko ovoga prodje vazduh i vrati se u prostoriju! 

Ovo je najplastičniji primer kako klima može biti štetna!

Kako se klima zaprlja toliko?

Princip rada klime smo već ustanovili, treba nadovezati da je unutrašnjost klime veoma važno, hladno i mračno mesto – IDEALNO ZA RAZVIJANJE BAKTERIJA i mnogih mikroorganizama.

Nije dovoljno samo očistiti filter klima uređaja, mora se očistiti i raspršivač (saće), turbina klime, kadica kondenzacione vode i sve ne pristupačni delovi klime koje je teško očistiti dok se ne rastavi!

Takođe je potrebno koristiti posebno sredstvo za dezinfekciju klime kako bi se uspešno očistitla i kako bi bila bezbedna za korišćenje!

Klima je idealno mesto za razvijanje bakterija, zato mislite na Vaše zdravlje!

186933

ZAKLJUČAK

Redovan servis klime je preko potreban makar jednom godišnje uraditi. To je sitna cena koju plaćate a dobijate bezbedan uređaj jer u ovo vreme ipak zadvralje ima najveću cenu!

Još postova

Kako odabrati klima uređaj: Saveti za pravilan izbor

Klima uređaji su postali neizostavan deo naših domova, pružajući nam prijatan boravak tokom vrućih letnjih dana. Međutim, sa različitim modelima i karakteristikama na tržištu, izbor odgovarajućeg klima uređaja može biti izazovan. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da donesete pravu odluku.

Kako rade klima uređaji?

Osnovna funkcija klima uređaja je da izvlači toplotu iz unutrašnjosti prostora i izbacuje je napolje, stvarajući hladniji ambijent.

Pošaljite nam poruku