Koliko često servisirati klima uređaj?

Koliko često je potrebno servisirati klima uređaj i koliko to opasno može biti, ako se ne servisira na vreme?
servis klima uređaja

Redovan servis klima uredjaja treba raditi na 6 meseci prvenstveno zbog vašeg zdravlja a i zbog samog rada vašeg klima uredjaja.

Dosta ljudi smatra da je unutrasnja jedinica klima uredjaja pravo leglo bakterija i svega ostalog što ne valja ali tu dosta greše jer ako se klima pravilno koristi i održava na vreme i od strane samog korisnika a naravno i od nas klima servisa nema ama baš nikakvih šansi za bakterije ili bilo šta drugo što može ugroziti vas i vaše zdravlje. Kada se radi pravi servis posebno se obraća pažnja na unutrašnju jedinicu klime jer ste samo sa njom u direktnom kontaktu, pa zato naš servis svaki deo rasklapa i čisti i dezinfikuje. Pranje saća klime (isparivača) tretiramo sa tečnosti koja je bezbedna za okolinu a u potpunosti dezinfikuje vaš klima uređaj.

covek radi servis klime 1

Unutrašnjost klima uređaja je idealna sredina za razvijanje bakterija i mikroba jer je unutrašnjost klima uređaja hladna i puna vlage.

Zato je od presudne važnosti raditi servis klima uređaja makar jednom godišnje, kako bi zaštitili sebe i svoje zdravlje.

Još postova

Kako odabrati klima uređaj: Saveti za pravilan izbor

Klima uređaji su postali neizostavan deo naših domova, pružajući nam prijatan boravak tokom vrućih letnjih dana. Međutim, sa različitim modelima i karakteristikama na tržištu, izbor odgovarajućeg klima uređaja može biti izazovan. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da donesete pravu odluku.

Kako rade klima uređaji?

Osnovna funkcija klima uređaja je da izvlači toplotu iz unutrašnjosti prostora i izbacuje je napolje, stvarajući hladniji ambijent.

Pošaljite nam poruku